313131313. (anteeksi)

Olin tänään vielä kotona, toivon ettei huomenna enään tarvitsisi olla, mutta pelkään, että niin tulee tapahtumaan. En edellisenä yönä taas saanut nukuttua ollenkaan, johtuu sekä kuumeesta ja taudista että siitä, etten osaa hallita enkä hillitä ajatuksiani enkä niiden juoksua. Eilen tuntuivat kyllä jahtaavan omaa häntäänsä! Pyöri kovin vinhasti ympyrää ja se jos joku on turhauttavaa.
Onneksi edes osa ajatuksista oli kivoja.

Eilen sain kulla, että mummo on minuun pettynyt. Tämä johtuu siitä, ettei hän kuvitellut minun olevan "sellainen tyttö" joka käyttää "sellaista kieltä". Mummo itki, kyynelehti. Kun kysyin sitten, että mitäköhän nyt olen mahtanut sanoa, joka on järkyttänyt. Pelkäsin, että se oli kuullut kun vinguin vittua kun Tiina ei muistanut kaappini numeroa koulussa ja jouduin lähtemään itse sinne tavaroitani hakemaan. Mutta ei, vastaus oli "me olemme vanhoja ihmisiä ja elämme näin....*itkua*...jos ollaan kusessa niin sitten ollaan..." Eli hirveän pettymyksen olin aiheuttanut mummolle toteamalla, että jos opettaja ei tiedä mikä on lumipalloefekti niin kusessa ollaan. Kusessa oli siis sellaista kieltä, jota hyvät tytöt eivät voi käyttää ja nyt mummo on minuun pettynyt.
Ei hitto, olen nuori sekä pääkaupunkiseudulla kasvanut, kusi(, kusta, kusessa) on yhtä yleinen sana kuin äiti, tai pikemminkin mutsi (sana jota muuten en osaa käyttää)! En nyt voinut käsittää että se on itkunarvoinen asia.
Äidin kanssa juttelin tänään ja se sanoi, että älä välitä, sellainen mummo oli ollut silloinkin kun äiti oli ollut nuori. Perin ailahtelevainen!

Tänään käytin koko päivän Tuomas Akvinolaista käsittelevän tutkielman tekoon. Se on nyt raa'assa kunnossa ja toimitan sen M:n veljelle, joka on pastori, joka sitten katsoo sen ja korjailee ja ehdottelee parannuksia. Lähes yhdeksän tuntia puhdasta rakkautta Tuomasta kohtaan...

Nyt BB ja unta!